Board1
Board1
press to zoom
Board2
Board2
press to zoom
Siteplan
Siteplan
press to zoom
PLAN01
PLAN01
press to zoom
Environmental Axon
Environmental Axon
press to zoom
Aerial View 01
Aerial View 01
press to zoom
Aerial View 02
Aerial View 02
press to zoom
Aerial View 03
Aerial View 03
press to zoom
Perspective
Perspective
press to zoom

Jeonnam Museum of Art

Project : International Competition

Program : Museum 

Team : Rafael Luna, Dongwoo Yim

Year : 2016

Location : Gwangyang, S. Korea

 

Concept

 

JMA challenges to provide an open museum for not only gallery visitors but also citizens of the region. Instead of having an iconic museum mass, JMA distributes program into several boxes so that there is no strong hierarchical space but democratic space. It will also influence the visitors experience by providing courtyard spaces in between.

The perimeter corridor idea comes from the "Heorang" in Korean traditional architecture where private and public boundaries are loosened. This is a space that can be used as circulation, at the same time, this is an element that divides spaces. But it still provides porosity so that the division does not become disconnection.