Street View
Street View
press to zoom
Interior View
Interior View
press to zoom
View from the Entrance
View from the Entrance
press to zoom
Ground Floor Plan
Ground Floor Plan
press to zoom
Typical Plan
Typical Plan
press to zoom
Section Drawing
Section Drawing
press to zoom
Diagram 01
Diagram 01
press to zoom
Diagram 02
Diagram 02
press to zoom
Diagram 03
Diagram 03
press to zoom
Diagram 04
Diagram 04
press to zoom
Diagram 05
Diagram 05
press to zoom
Diagram 06
Diagram 06
press to zoom

Edificio Polaris

Project : Schematic Design

Client : Polaris

Program : Office

Site Area : 1,600 m2

Floor Area : 2,200 m2 (museum)

Team : Rafael Luna, Dongwoo Yim

Year : 2013

Location : San Salvador, El Salvador

 

Concept

 

Located in one of San Salvador’s busiest streets, this project tries to address office flexibility while maintaining a very logical structure. The building is oriented North to South, minimizing the harsh southern exposure at this latitude. It is then divided into two blocks of office at each side of a central service core. This allows each floor plate to have a flexibility of subdivision where you could have one bigger office rental on one side, and smaller ones to office sharing on the other. In order to create different spatial qualities within the stacking logic, each office plate is also shifted, creating terraces at different levels as well as the possibility of larger spaces with double heights.